Nadáváte na služby české pošty? Nesouhlasíte s poplatky za rozhlas a za televizi? Nechcete měsíc co měsíc přispívat "směšnou" pětikorunou k nemalým ziskům České pošty a to za službu, o kterou vlastně nestojíte?
Možná jste si toho všimli, možná ne... možná o tom víte, možná ne... kažodpádně co je jisté je fakt, že na tzv. rozpisu bezhotovostních plateb SIPO přibyl další poplatek. Tentokrát pod kódem 308. Jde o výše uvedenou pětikorunu, kterou si nově Česká pošta účtuje každý měsíc za vyhotovení dokladu, o který dle mých zkušeností stejně málokdo stojí...
Já osobně SIPO vyhazuji do sběru ihned po doručení spolu s nekonečnými letáky obchodních a jiných řetězců. Proč vyhazovat 60,- ročně... ať už s nimi naložím jakkoli jinak, určitě to nebude blbější způsob.
Vydám se tak na poštu s formulářem, který si můžete stáhnout níže a tuto medvědí službu zruším... A co vy?
ilustrační foto (z www.poradte.cz)
Přepis komunikace s callcentrem České pošty:
"Měl bych k Vám následující dotazy ve věci zpoplatnění rozpisu bezhotovostních plateb SIPO:
Je něčím stanovena povinnost doručovat rozpis plateb? Pokud je to povinné, musí být rozpis platebv "papírové formě"?
Je možné zasílat tento rozpis plateb ZDARMA elektronickou poštou?
odpověď:
"Zasílání Rozpisu bezhotovostní platby SIPO je automatickou součástí této služby, máte možnost změnit způsob zasílání z papírové podoby na e-mail, který je poskytován zdarma.
Žádost o změnu způsobu zasílání Rozpisu bezhotovostní platby SIPO lze fyzicky podat na kterékoli poště vyplněním a podepsáním jednoduchého tiskopisu.
Zároveň poště předložíte některý z dokladů SIPO pro kontrolu uváděných údajů.
Elektronicky však o změnu požádat nelze.
Hezký den
Jakub Bílý
Informační pracoviště, Call centrum
Info@cpost.cz
Tel: +420 840 111 244"
RE: SIPO zdražilo... | inenaso | 11. 10. 2011 - 14:43 |
![]() |
davidhavel | 11. 10. 2011 - 14:46 |
![]() |
inenaso | 11. 10. 2011 - 16:23 |
![]() |
davidhavel | 11. 10. 2011 - 16:44 |
![]() |
inenaso | 11. 10. 2011 - 16:49 |
RE: SIPO zdražilo... | karel* | 12. 10. 2011 - 13:46 |