Pangas na zázvoru

20. leden 2015 | 10.27 |

 Tak jsme zase jednou nevěděli co uvařit. Podívali jsme se co nabízí naše chladicí skříňka a rozhodli se pro rybu. Ryby máme rádi, ale je škoda, že nejdou jíst jako řízek :D. Ne tak Pangas. Vím, vím, sám jsem proti této rybě kdysi zbrojil, ale... Myslím, že se nám to opravdu povedlo, každopádně jsme si pochutnali.

Pangas na zázvoru

Lepší fotku jsem z mobilu nevymáčkl

Do vymazaného pekáče vyskládáme na kolečka nakrájenou cibuli a na tu položíme plátky zázvoru (prodává se takto na sushi). Na tyto dvě vrstvy položíme lehce okmínované, klidně ještě zmrzlé filety z pangase a zvrchu okořeníme kořením na ryby. Přiklopíme a dáme do studené trouby nastavené na 180´C na třicet minut. 

Mezitím si oškrábeme brambory a dáme vcelku vařit do osolené vody. Nakrájíme si jarní cibulku a do červeného vína dáme macerovat hrozinky.

Po půl hodině pekáč s rybou odkryjeme, rybu přelijeme výpekem, kterého si čás odebereme pro brambory a na rybu položíme plátky másla. Přidáme macerované hrozinky. Pekáč vrátíme odkrytý zpět do trouby a rybu dopečeme zvrchu do zlatova.

Uvařené brambory rozmačkáme s trochou výpeku a vmícháme na drobno nakrájenou jarní cibulku. 

Myslím, že zajímavá směsice chutí je vyvážená a mile překvapující.

Zpět na hlavní stranu blogu

Hodnocení

1 · 2 · 3 · 4 · 5
známka: 1 (1x)
známkování jako ve škole: 1 = nejlepší, 5 = nejhorší

Komentáře

RE: Pangas na zázvoru lentilka®sdeluje.cz 20. 01. 2015 - 10:39
RE(2x): Pangas na zázvoru davidhavel 20. 01. 2015 - 10:41
RE: Pangas na zázvoru zrzavejblazinek 14. 02. 2015 - 20:51
RE(2x): Pangas na zázvoru davidhavel 15. 02. 2015 - 11:40
RE(3x): Pangas na zázvoru niki Šlorová 15. 02. 2015 - 12:19