Tak jsme zase jednou nevěděli co uvařit. Podívali jsme se co nabízí naše chladicí skříňka a rozhodli se pro rybu. Ryby máme rádi, ale je škoda, že nejdou jíst jako řízek :D. Ne tak Pangas. Vím, vím, sám jsem proti této rybě kdysi zbrojil, ale... Myslím, že se nám to opravdu povedlo, každopádně jsme si pochutnali.
Lepší fotku jsem z mobilu nevymáčkl
Do vymazaného pekáče vyskládáme na kolečka nakrájenou cibuli a na tu položíme plátky zázvoru (prodává se takto na sushi). Na tyto dvě vrstvy položíme lehce okmínované, klidně ještě zmrzlé filety z pangase a zvrchu okořeníme kořením na ryby. Přiklopíme a dáme do studené trouby nastavené na 180´C na třicet minut.
Mezitím si oškrábeme brambory a dáme vcelku vařit do osolené vody. Nakrájíme si jarní cibulku a do červeného vína dáme macerovat hrozinky.
Po půl hodině pekáč s rybou odkryjeme, rybu přelijeme výpekem, kterého si čás odebereme pro brambory a na rybu položíme plátky másla. Přidáme macerované hrozinky. Pekáč vrátíme odkrytý zpět do trouby a rybu dopečeme zvrchu do zlatova.
Uvařené brambory rozmačkáme s trochou výpeku a vmícháme na drobno nakrájenou jarní cibulku.
Myslím, že zajímavá směsice chutí je vyvážená a mile překvapující.
RE: Pangas na zázvoru | lentilka®sdeluje.cz | 20. 01. 2015 - 10:39 |
![]() |
davidhavel | 20. 01. 2015 - 10:41 |
RE: Pangas na zázvoru | zrzavejblazinek | 14. 02. 2015 - 20:51 |
![]() |
davidhavel | 15. 02. 2015 - 11:40 |
![]() |
niki Šlorová | 15. 02. 2015 - 12:19 |