newold®blbne.cz: A sakriš, vypadá to dobře. Už frčím! Za půl hoďky jsem v Děčíně.
newold®blbne.cz: Tss. My frajeři si jezdíme na kafe třeba i do Litovle. Děčín je proti tomu za humny!
A já mám hlad! Nechodím na obědy. Zbylo něco?
davidhavel: Na kafe jsem jel nejdál "k nám" na Moravu, do Dešova... bylo to v dešti a na motorce... 600 km na otočku . Ono, já bych býval i přespal, ale víc než to kafe mi nabídnuto nebylo... No nic, se stav, můžeme to probrat
Odhaduji to tak na čtyři porce
Ještě k tomu vařím rýži, neb jsem to podlil tím zvětralým pivem z PET lahve více, než bylo třeba
Být to na kyselo, jsou to utopenci
newold®blbne.cz: Litovel je taky 600km (na otočku). Rýži mám ráda, ale k těm buřtíkům bych raději chleba. Kdyby to tedy nevadilo. Si přivezu!
A vezmu i pivečko. Nezvětralé.
P.S. Utopence taky můžu! Nejím jen špenát.
davidhavel: Jasné, chleba je jednoznačně lepší, (a zrovna já ho prostě miluji, - rýži teda skoro stejně - ale není nad chleba, ale ten klasický "z Inpeka", ten už má snad jen Kaufland), rýži vařím spíš pro Janču. Ta chleba nemusí a alespoň to na noční lépe "vytráví" . Vozit nemusíš, vyměním za čerstvé
. A utopence? Ty jsme popravili ještě před Silvestrem a ještě jsem nenaložil... Špenát zkus listový, čerstvý, ne tu mraženou drť. Je mnohem chutnější a když s ním naplníš třeba kapsy z kuřecích řízků, přidáš do nic ještě oříšky a je to přelité omáčkou z dyžonské hořčice... ale to už je moc pracné, to nedělám já, ale Janička
Naše nejmilejší, sváteční jídlo
hospodynka: Slušné. Mládež bych tím neuctila, ale chlap by to snědl i s pekáčem. Hlady nezemřeš
davidhavel: Díky
Umím opravdu i více, poctivý guláš není problém, pečené kuřátko i s nádivkou (jen to zelí jsem se ještě pořád nedonutil zkusit), ba i sladké, jako třeba rýžový nákyp, zvládnu
. Teď jsem se učil celestýnské, nebo jak se tomu nadává, nudle do polévky. Vývary ty u nás dělám také hlavně já... Sečteno, podtrženo, tak dvacet jídel zvládnu, což je dost na to, abych je mohl jíst pořád dokola
. Tuším, že zrovna dnes jsem zaregistroval prefix něčího článku na téma "nouze naučila" a i to byl můj případ. Naštěstí toto je nouze, která mě neobtěžuje, ale činí mi radost
Fakt je, že vařit dítěti se teda budu muset hodně, hodně učit, neb to, a jak, vařím já, to bych děcku fakt nedal... Ještě tak možná Katovi, soudě podle toho, že můj bratr by také nejspíš neodmítl
valach-ostrawski: Zelí se dá zvládnout naprosto jednoduše a jen tak jakoby mimochodem. Osmahneš cibulku, dáš na to kysané zelí (jestli nemáš rád moc kyselé, tak ho propláchni), podlej vodou a podus do měkka. Když ho máš měkké (to zelí - info pro Renku ), přidej do toho na zahuštění přiměřeně oškrábané a jemně nastrouhané syrové brambory. Na půl kila zelí tak jeden větší až dva středně velké - podle chuti. Povař, až zhoustne, dochuť cukrem a/nebo octem případně přisol a podávej.
Dobrou chuť.
hospodynka: Jo, přesně tak to dělám i já, s jemně strouhanými brambůrky to nemá chybu.
davidhavel: To zkusím Takhle to tedy neznám, do zelí bramboru
Zatím jsem se pokoušel o zelí dvakrát a ani jednou to nebylo ono. Ač mám rád "kyselo kyselý a bramborák bramborovej", tak jednou bylo kyselé až běda a o tom sladkém radši ani nemluvit
. Janička dělá dobré, ale takové jako dělávala babička, to neumí nikdo...
, ani moje mamka ne.. A já? Já ho radši vyndám ze sklenice rovnou na talíř, neb na sáčky kysaného se dívám již značně skepticky
. Ale vyzkouším to! PS: vsuvka velmi vhodná
valach-ostrawski: Záleží na buřtech. Ale koho by to zajímalo, když jde o takovou baštu?
davidhavel: Nepřidal jsem kapičku oleje ani jiného tuku , ale taky mě to překvapilo, že je to tučné "až dost". Zřejmě ty zlevněné (neb téměř prošlé) špekáčky z Tesco byly opravdu kvalitní
Ony byly totiž dobré i za studena, jak jsem při vaření zjistil
Za plnou cenu bych si je nikdy nedovolil, ale takhle jsem si na nich opravdu pochutnal! Také se vám stává, že když vaříte, téměř se najíte při "ochutnávání" ingredienci?
PS: omluvám se, že jsem doteď neodepsal na mejl, ale je tak obsáhlý, že se mi ještě dostatečně nechtělo